banner

Opgeven
is geen
optie
    


scroll naar sub navigatie

Team Agrio vanuit Alpe d'Huez


BIG Challenge 2013

BIG Challenge; veehouderij tegen kanker. Varkenshouders, melkveehouders, pluimveehouders, dierenartsen, voeradviseurs, accountants, financieel adviseurs en onderzoekers uit Nederland, Duitsland, België en Frankrijk zetten zich in 2013 keihard in om een einde te maken aan de ellende en de onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt. Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en daarbij ook grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collega’s.
Daarom beklimmen 216 fietsers en runners uit de veehouderij op 5 en 6 juni 2013 zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker. De BIG Challenge-fietsers/runners maken deel uit van 8.000 fietsers die die dagen deelnemen aan Alpe d’HuZes, www.opgevenisgeenoptie.nl.

Doel 2013
Het doel van BIG Challenge is om tijdens Alpe d’HuZes 1.600.000 euro bijeen te fietsen/rennen. Om dit te bereiken benadert BIG Challenge een groot aantal sponsors en in aanloop naar het evenement organiseren de deelnemers diverse sponsoractiviteiten zoals een sponsorsymposium en de biggenrace. Enerzijds om geld in te zamelen en anderzijds om bij een breed publiek bekendheid te geven aan dit initiatief van de veehouderij.

Herman Houweling
BIG Challenge is een initiatief van Herman Houweling. Hij is deze actie in 2009 gestart om samen met de Nederlandse varkenshouderij veel geld in te zamelen voor het onderzoek naar de vreselijke ziekte kanker. Hij realiseerde een bedrag van meer dan 100.000 euro. Als tegenprestatie fietste hij 4 juni 2009 2 keer de Alpe d’Huez in Frankrijk op tijdens het evenement Alpe d’HuZes.
Helaas moesten we in 2010 afscheid nemen van Herman. Zijn individuele strijd was gestreden. Op 18 januari 2010 overleed hij aan de gevolgen van darmkanker.
Ook van Hermans collega en fanatieke BIG Challenge-fietser Hans Banken hebben we afscheid moeten nemen. Hij overleed als gevolg van complicaties na een beenmergtransplantatie op 14 januari 2011.

Bijna 2,5 miljoen euro
Een groep fietsers uit de varkenshouderij heeft het stokje van Herman en Hans overgenomen. In 2011 fietsten 80 mannen en vrouwen uit de sector mee met Alpe d’HuZes. Zij beklommen op 9 juni 2011 maar liefst 400 keer de Alpe d’Huez. Het jaar daarop groeide het BIG Challenge-team spectaculair: 184 fietsers beklommen vele malen de Alpe d’Huez. Dat leverde 1.344.195,20 euro op voor Alpe d’HuZes. Samen met de opbrengsten van drie voorgaande jaren heeft BIG Challenge bijna 2,5 miljoen euro gedoneerd aan Alpe d’HuZes/KWF.
In 2012 is door Alpe d’HuZes in totaal het recordbedrag van 32,1 miljoen euro overgemaakt naar het KWF.


Motivatiebijeenkomst BIG Challenge

Op dinsdagochtend 4 juni is het team van BIG Challenge, veehouderij tegen kanker, op een berghelling van de Alpe d’Huez bijeen gekomen voor een bijeenkomst ter inspiratie, motivatie en om te (ge)denken. Met alle fietsers, vrijwilligers en supporters waren dit zo’n 400 mensen. Uit het team vertelden vier kanjers waarom zij hier op de berg strijden tegen kanker. Als speciale gasten waren Maarten Peters en Margriet Eshuijs, en Martin en Wilma (van de glossy Martin/BzV) aanwezig.
 
De eerste kanjer Geertjan van Groenland is er nu eindelijk zelf bij in Frankrijk, eerder gooide kanker roet in het eten. Op de dag van de Alpe d’HuZes 2010 wist Geertjan zichzelf geconfronteerd met de diagnose slokdarmkanker. En in de jaren daarna mocht het niet zo zijn dat hij meekon naar Alpe d’Huez. Dit jaar geeft het bezig zijn met vrijwilligerswerk en de organisatie van de t-shirtverkoop hem naast de nodige hoofdbrekens ook veel energie. Het leven is van dag tot dag en over twee weken volgt de volgende uitslag, maar daar draait het nu even niet om.
 
Controle is een sleutelwoord voor Laura Buurstee, de 26-jarige fietster van BIG Challenge verloor haar vader aan kanker en haar moeder overleed slechts een paar maanden later. Een situatie waarover zij geen controle had. Over haar afdaling van de Alpe moet zij wel de controle houden. Net zoals ze dat wel moest houden over haar turbulente leven in de afgelopen tijd. Het avontuur Alpe d’HuZes biedt Laura een nieuwe start en misschien lukt het deze kanjer om de drang tot controle los te laten en weer te kunnen vertrouwen op de toekomst.
 
Derde spreker, varkenshouder Gert van Beek fietst op 6 juni de Alpe d’Huez op om alle mensen en in het bijzonder zijn schoonvader die strijdt tegen kanker, te steunen. Hij was al eerder gevraagd, maar vond dit jaar pas de tijd om naar Frankrijk te komen. Gert vertelt tijdens de motivatiebijeenkomst van BIG Challenge waar hij zijn drive vandaan haalt. Gert reisde met het hele gezin af naar de Franse Alpen en vindt de ervaring nu al geweldig, ook voor zijn kinderen die helaas ook al jong een klasgenootje aan de ziekte verloren. Gert is dankbaar dat hij als gezonde vent, iets kan betekenen voor mensen die het minder hebben getroffen.
 
Margriet Hoffmans imponeerde met haar verhaal. Zij zal op 6 juni de berg drie keer beklimmen, steeds met anderen op de bagagedrager. Margriet is helaas heel vaak met de ziekte kanker geconfronteerd, zowel privé (meermaals) als op het werk bij de HAS Den Bosch waar verschillende collega’s door de ziekte zijn getroffen. In 2012 was Margriet daarom voor de eerste keer bij Alpe d’HuZes aanwezig, als fotograaf en nu in 2013, als fietser. En dat terwijl zij 20 jaar nauwelijks had gefietst, maar de drang om onmacht om te zetten in kracht gaf de doorslag.
Aan het einde van de voordracht van Margriet hebben de teamleden en supporters van Margriet met haar samen 3 kaarsen aangestoken. Ook is er een minuut stilte gehouden voor iedereen die we kennen die nog strijdt of heeft gestreden. Menige blik op de berg ging daarbij even omhoog, naar de hemel.
 
‘Dichterbij de hemel kom ik niet’ het treffende lied van Maarten Peters, is daarna op prachtige manier door hem vertolkt. Deze week staat voor het leven, zei hij. ‘Op het dak van de wereld zetten we ons allemaal in voor de ander.’
De fietsers van BIG Challenge konden na afloop van de bijeenkomst een medaillon in ontvangst nemen, gezegend door de pastoor in Deurne tijdens de bezinningsbijeenkomst op tweede Pinksterdag. Arno Kooter heeft deze geregeld samen met Margriet Hoffmans, om te zorgen dat de fietsers ook mentaal op de uitdaging van de Alpe zijn voorbereid.
 
De vier sprekers hebben de tussenstand van de ingezamelde sponsorgelden bekend gemaakt. Op de teller van BIG Challenge staat nu een bedrag van € 1.370,087,- aan donaties en toezeggingen.


Volg team Agrio tijdens Alpe d'HuZes:

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Glossy-Martin/140058456158201

Alpe d'HuZes (rondetijden, etc): http://live.opgevenisgeenoptie.nl/


Onderliggende pagina's

Bestel hier

de Martin

Opbrengst 'Martin':

€45.000
€40.000
€35.000
€30.000
€25.000
€20.000
€15.000
€10.000
€5.000
€0

Doneer hier

Stort uw bijdrage op:
rekening: 1311.42.461
Stichting Alpe d’HuZes Agrio’s Big Challenge
te ‘s Heerenberg

IBAN: NL67 RABO 0131 1424 61

Onze materiaalsponsoren

Twitter

MarkupTwitterFeed: Unable to load http://api.twitter.com/1/statuses/user_timeline.rss?screen_name=AD6_Agrio

Big Challenge


KWF Kanker bestrijding

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief.